Értékelhetetlen

Alapvetően a világról, az én szememben.

Creative Commons

Friss topikok

  • dr. gernika: @Mikrobi: Ld: @Kedves Nard: (2010.08.24. 23:50) Közlemény
  • Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: @Drága gernika: Többek között ezért is Édesem :* (2009.08.26. 06:50) Lazán veszem

Parkocka

A krokodilok bölcsessége

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.10.07. 00:21

Lehet barbárnak tűnök, de most láttam először ezt a filmet, noha tíz éves. Eléggé érdekesnek és elgondolkodtatónak találtam. Egy vámpírtörténet kissé kifacsart változata. Leírni ugyan nem fogom miről szól, mert ahhoz kicsit hosszú és bonyolult, meg kell nézni és át kell érezni. Már aki képes erre. www.xpress.hu/dvd/film.asp

Nem rajongok a művészfilmekért túlzottan, ez sem mondható annak. Ez csak afféle kedvcsinálónak készült. Komor és mély a film, szóval aki vihogni akar, az rosszul jár vele.

 

 

Címkék: movie

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://underrated.blog.hu/api/trackback/id/tr41700457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.10.07. 21:30:10

Egyszer már én is el akarok venni valakitől valamit, aki tőle elvett..pl. energiát. Az depóim lemerülőben vannak:)))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.10.07. 21:43:36

Igazából a film egy magyarázat a vámpírokra. A fickó vérzékenységben szenved, ezen felül paranoid, és szeretetre vágyik. A mániája abban merül ki, hogy a nőket akiket elcsábít, megöli, iszik a vérükből, azt hiszi attól megkapja a szeretetet amire vágyik, és végül megöli őket. Egy kis szentélye van amiben feljegyez az adott nőről mindent. Nagyjából ugyanaz mint amit az emberek csinálnak, emlékraktár. Nem horrorfilm, hanem inkább inkább szomorú-mélabús történet. És ami különlegessé teszi, hogy nem kifejezetten happy-endje van. Bár valamilyen szinten az, a fickó meghal (elvérzik), az utolsó nőt nem öli meg, kiderült hogy szeretik egymást, de a fickó túlontúl beteg ahhoz, hogy ezt észrevegye, és megpróbálja megölni, de a végén van egy mondata, hogy végre nem kell kapaszkodnia, elengedte magát. Valamilyen szinten együtt tudtam vele érezni, ami az állandó figyelmet illeti. Nagyon érdekes film.

2008.10.07. 22:07:46

Tudod így van ez, mire elengednéd magad, addig meghalsz...és közben ezerszer rájöhettél volna már, hogy ami miatt elengedheted magad az, hogy érzel és szeretsz., s főképp, hogy viszont szeretnek. És nagyon kevesen vannak, akik képesek a szeretetre, viszont szeretetre. De annyian hiszik azt és annyian mutatják. Jó film lehet, megveszem és megnézem.

k. baldrick 2008.10.07. 23:19:41

Ezt én is megnézném.

Vér. Az élet folyamama.
ha vámpírok vagyunk elvesszük, hogy tovább éljünk.
Ha nem akarunk másokat bántani akkor vegetálunk... a végén meg belehalunk.

A Szeretet pedig egyszerűen csak az élet veleje.

Nard ha te vámpír lennél, akkor milyen karaktert vállalnál be?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.10.08. 00:07:45

Nem tudom, lmeghalnék inkább, mert örökké létezni nem lehet jó. Mindennek kell hogy legyen vége.

NickyOnline 2008.10.09. 17:03:36

Nard, ha ez a film tetszett, figyelmedbe ajánlok egy másikat: A tanú szeme (Eye Of The Beholder), a főszereplői Ewan McGregor és Ashley Judd

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.10.09. 23:57:33

Azt a filmet láttam már párszor, alapfilm :) Ashley Judd pedig borzasztóan szép :)
süti beállítások módosítása